Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolowy kurczak

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piersi z kurczaka 4 szt
fasolka szaragowa 1 kg
czosnek ząbki 2-3 szt
kostki rosołowe 2 szt
woda 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolowy kurczak

Piersi kurczaka należy pokroić na mniejsze cząstki i podpiec na oliwie z oliwek, obtaczając wcześniej w pieprzu. W międzyczasie gotujemy fasolkę szparagową do miękkości i przygotowujemy zalewę: 2 rosołki wlewamy do dużej szklanki z ciepłą wodą, mieszamy, dodajemy 2 pokruszone ząbki czasnku i zostawiamy do momentu, aż piersi i fasolka będą gotowe. Kiedy piersi są już podpieczone, wkładamy je do naczynia żaroodpornego, zalewamy odcedzoną fasolką, posypujemy bazylią, a na koniec zalewamy zalewą z rosołków i czosnku. Podpiekamy w temperaturze 150 st. tak około 10 minut. Ja podaję z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak