Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe babeczki z wiśniami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miękkie masło 125 gram
cukier drobny 180 gram
jaja 2 sztuki
mąka 220 gram
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 2,5 łyżki
mleko 0,5 szklanki
czekoladowa lukrowa polewa do ciast 1 sztuka
wiśnie 200 gram
draże 1 kakaowe

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe babeczki z wiśniami

Wiśnie odmróź, opłucz i osusz na sitku. Masło utrzyj z cukrem, dodaj jajka, ciągle miksując. Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia i kakao, dodawaj stopniowo do masy, na przemian z mlekiem. Foremki do babek posmaruj odrobiną masła i oprósz mąką. Przelej masę (do 2/3 objętości foremki) i powtykaj ciasto wiśnie. Piecz przez 35 minut w temperaturze 180 stopni. Wystudzone babki wyjmij z foremek i polukruj gotową czekoladową polewą do ciast. Udekoruj kolorowymi drażetkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 21.12.2010 20:28
musi być smaczne bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak