Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka przenna tortowa 4 szklanki
margaryna 1 szt
śmietana 12% 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier puder 3/4 szklanki
jabłka 1 kg
żółtko jajek 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka

1. Z podanych składników zagnieść kruche ciasto,podzielić na dwie części
2. Pierwszą częścią wylepić dno tortownicy o średnicy 26 cm., na ciasto położyć prażone jabłka a na jabłka drugą część ciasta
3. Piec w nagrzanym piekarniku w temp.180stopni przez 45 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 01.11.2013 23:46
Fajny przepis
ZEWA 12.06.2012 10:56
szarlotka zawsze i wszędzie, pycha
Andysz 24.05.2012 12:11
uwielbiam;)
Mariposas 04.12.2011 08:23
pycha,
angelika14 25.10.2011 17:07
Uwielbiam takie smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak