Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukiew panierowana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bukiew 80 dkg
masło 8 dkg
jajko 2 szt
mąka 5 dkg
sól do smaku
cukier do smaku
papryka mielona do smaku
mleko 5 łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Brukiew panierowana

Brukiew obrać , zalać wrzącą wodą z dodatkiem mleka i cukru i ugotować,gdy będzie brukiew miękka,odsączyć z wody,pokroić na plastry,i opanierować w mące ,w jajku i bu
łce tatej,obsmażyć z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 22.05.2011 22:38
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak