Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z farszem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 50 dag
pieczarki 30 dag
cebula 2 szt
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
curry 2 łyżeczki
majeranek 1 łyżka
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek
schab bez kości 6 (plastry)
papryka czerwona 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z farszem

1. Plastry schabu dokładnie płuczemy, osuszamy.
2. Każdy kawałek rozbijamy na cienki plaster i kładziemy po 1 łyżce lub 2 farszu.
3. Zwijamy i spinamy wykałaczkami
4. Smażymy na gorącym oleju z obu stron
5. Farsz kapustę kiszoną gotujemy do miękkości, drobno kroimy,dodajemy podsmażone pieczarki i cebule
6. Doprawiamy solą, pieprzem,curry,majerankiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 13.03.2013 14:19
bardzo smacznie
Andysz 12.05.2012 08:50
mmmmmmmmmm;)
rosik93 05.04.2012 23:52
super
ZEWA 06.01.2012 18:50
lubię takie nadziewane schabiki
ZEWA 06.01.2012 18:50
lubię takie nadziewane schabiki
aleksa123 15.08.2011 10:57
fajne
Malinka 03.08.2011 14:01
Musi nieziemsko smakować!
Pyza 18.02.2011 11:22
mniam
Krystyna32 27.01.2011 20:17
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak