Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchew po mazursku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 40 dkg
ziemniaki 25 dkg
mleko 1/2 szkl
masło 3 dkg
sól do smaku
cukier do smaku
natka pietruszki do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Marchew po mazursku

Marchew i ziemniaki obrać, pokroić w kostkę,do 1/2 szklanki wody dodać mleko,włożyć pokrojoną marchew i podgotować,następnie dodać ziemniaki i ugotować do miękkości ,marchew i ziemniaki utrzec tłuczkiem na miazgę,podawać potrawę polaną masłem i posypaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena1110 11.06.2011 07:28
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak