Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto pod bezą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 szt
mąka 1,5 szkl
cukier 1,5 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
czekolada 1\\2 szt
mleko 1 l
budyń śmietankowy 2 op
bezy 28 szt
krówki 30 dag
margaryna 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto pod bezą

Przygotowujemy biszkopt: żółtka ucieramy z 1szkl. cukru, dodajemy pianę ubitą z białek, mąkę z proszkiem do pieczenia oraz 1/2 tabliczki potarkowanej czekolady. Wszystko mieszamy i pieczemy w 180st.C ok 30 minut. Przekrajamy wzdłuż na 2 części.
Z 1l mleka, 2 budyni śmietankowych i 1/2 szkl. cukru gotujemy budyń, studzimy. Miksujemy z 1 kostką margaryny.
W garnuszku na wolnym ogniu roztapiamy krówki.
Układamy warstwami: biszkopt-krem budyniowy-biszkopt- krem budyniowy(cienka warstwa)- bezy. Na koniec po wierzchu polewamy roztopionymi krówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak