Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ozorki po holendersku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ozorki cielęce 3 szt
cebula 2 szt
por 1 szt
seler 1/5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Goździki całe Prymat 3-4 szt
mąka 1 szk
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
jaja 2 szt
olej 1 szczypta
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 12 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ozorki po holendersku

1. umyte ozorki zalać zimną wodą, zostawić na 2-3 godziny
2. do wywaru z jarzyn i przypraw włożyć ozorki i gotować 1,5 godziny
3. gdy będą miękkie wyjąć obrać ze skórki pokroić w ukośne plastry posolić obtoczyć w mące roztrzepanym jajku i bułce tartej
4. usmażyć na rozgrzanym tłuszczu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 30.09.2011 13:18
to mi smaczne się zapowiada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak