Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świąteczna karkówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 80 dag
szynka 10 dag
mandarynki w puszce w zalewie mała puszka
ananas w puszce mała puszka
masło
sól, pieprz
ser żółty 10 (plastry)

Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczna karkówka

Posolone i popieprzone mięso upiec na różowo w garnku z dodatkiem masła. Wyjmij i połóż na papierze kuchennym. Do tłuszczu z pieczenia dodaj mandarynki, ananas dolewając trochę syropu ( ilość w/g smaku). Całość zagotuj, trzymając chwile na ogniu. Pokrój karkówkę w plastry i ułóż w naczyniu odpornym do piekarnika. Pomiędzy plastrami mięsa włóż plastry sera i szynki. Polej otrzymanym sosem, dodając mandarynki i ananas. Piecyk podgrzany do temp. 220 st. Piec około 15 min. aż ser jest dobrze roztopiony. Pyszne z zapiekanymi ziemniaczkami,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak