Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z kapustą warstwowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 25 dag
jaja 3 szt
masło 2 łyżki
kapusta biała 1 szt
cebula 1 szt
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z kapustą warstwowe

1. kapustę podzielić na ćwiartki ugotować osączyć na sicie
2. drobno pokrojoną cebulę zrumienić na maśle dodać posiekaną kapustę doprawić solą i pieprzem dusić ok 10 min pod przykryciem
3. z mąki jaj i niewielkiej ilości wody zagnieść twarde ciasto cienko go rozwałkować a gdy przeschnie pokroić na łazanki, ugotować w osolonej wodzie odcedzić wymieszać z masłem
4. układać warstwowo kapustę i łazanki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak