Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser budyniowy na zimno

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

petitki 2 opakowania
petitki z czekoladą 2 opakowania
budyń czekoladowy 1 sztuka
budyń śmietankowy 1 sztuka
mleko 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Deser budyniowy na zimno

Budynie ugotować wg przepisu.
Budyń czekoladowy wylać do formy (ja mam taką prostokątną z plastiku ale również można ją zastąpić miską lub innym naczyniem). Na wierz układać na przemian zwykłe petitki i petitki pokryte czekoladą.
Na górę wylać budyń śmietankowy i ułożyć na przemian petitki tak jak poprzednim razem.
Tak przygotowany deser ostudzić a przed podanie włożyć na 2 godz do lodówki.
Kroić (w moim przypadku) jak zwykłe ciastko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak