Deser budyniowy na zimno

Deser budyniowy na zimno

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • petitki

    2 opakowania
  • petitki z czekoladą

    2 opakowania
  • budyń czekoladowy

    1 sztuka
  • budyń śmietankowy

    1 sztuka
  • mleko

    1 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Budynie ugotować wg przepisu.
Budyń czekoladowy wylać do formy (ja mam taką prostokątną z plastiku ale również można ją zastąpić miską lub innym naczyniem). Na wierz układać na przemian zwykłe petitki i petitki pokryte czekoladą.
Na górę wylać budyń śmietankowy i ułożyć na przemian petitki tak jak poprzednim razem.
Tak przygotowany deser ostudzić a przed podanie włożyć na 2 godz do lodówki.
Kroić (w moim przypadku) jak zwykłe ciastko.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat