Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos Carbonara - zmodyfikowany

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 200 g
cebula 3 szt.
pieczarki 5 szt.
śmietana 300 ml
jaja 3 szt.
sól 1 szczypta
żółty ser ostry 100 g
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Sos Carbonara - zmodyfikowany

Boczek kroimy w paski, cebule w drobną kostkę, pieczarki w paski. Najpierw podsmarzamy boczek, następnie dodajemy cebulę i pieczarki. Dusimy wszystko razem, aż do miękkości. Dodajemy szczyptę ziół prowansalskich. Na koniec w kubeczku mieszamy sól, pieprz, jaja i śmietanę. Wlewamy na patelnię. Gdy zacznie gęstnieć możemy podawać, ze spagetti lub penne. Posypujemy tartym żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza666 28.01.2011 17:50
Ciekawy pomysł, chociaż ja bym go jeszcze zmodyfikowała;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak