Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
cebula 1 szt
jajko 1 szt
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z pieczarkami

Smażymy placki naleśnikowe. Ddrobno kroimy. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni w łyżce masła. Dodajemy pieczarki i dusimy pod przykryciem ok. 15 minut, a następnie smażymy, aż do odparowania wody. Całość przyprawia­my solą, pieprzem i dokładnie mieszamy.
Na każdy naleśnik nakładamy czubatą łyżkę farszu i formujemy krokiety. Przed podaniem krokiety panierujemy w roztrzepanym jajku, na­stępnie w tartej bułce i zrumieniamy w rozgrzanym maśle na patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 29.06.2013 15:01
pyszne krokiety
Ada-Gaba 13.04.2013 08:26
przepadam za takimi krokietami
kuklik 03.02.2012 19:30
mniam
jeta72 23.01.2012 17:44
pyszne
jeta72 23.01.2012 17:44
pyszne
rzenia15 15.11.2011 11:28
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak