Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

parówki w twarogowym cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dag
proszek do pieczenia 0,5 szt
twaróg 15 dag
mleko 4 łyżki
mleko 2 łyżki
jaja 1 szt
olej 4 łyżki
sól 1 łyżeczka
parówki 7-11 szt
białko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: parówki w twarogowym cieście

1. Mąkę połączyć z proszkiem,
2. twaróg wymieszać z mlekiem, jajkiem i olejem.
3. Dodać sól.
4. Zagniatać dodając po łyżce mąkę z proszkiem
5. Rozwałkować na grubość ok 4 mm, wykrawać paski takie żeby w nie zwinąć parówkę. Zawinąć parówki, wierzch posmarować mlekiem a boki białkiem. Piec w temp 200 st ok 18-20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 18.04.2011 09:42
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak