Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chlebowe zapiekańce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb 2 kromki
kiełbasa krakowska 4 plasterki
papryka 4 plaserki
pomidor 1 sztuka
ser 5 plastrów
masło wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Chlebowe zapiekańce

Chleb pokroić. Posmarować masłem ale nie za grubo bo podczas zapiekania masło wypłynie.
Na wierzch ułożyć kiełbasę pokrojoną w plasterki, paprykę, pomidory, jajko pokrojone w plasterki.
Wszystko przykryć serem.
Tak przygotowane kanapki włożyć do piekarnika nagrzanego od 150 stopni i zapiekać aż do rozpuszczenia sera.
Czas zapiekania będzie rożny u mnie ok 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maryśka 26.09.2011 22:16
mniam
pawel007 04.07.2010 20:28
ulubione kanapki mojej córki...
mehia 28.06.2010 11:01
też takie robię. Pyszne są
grasylwia 10.06.2010 14:03
Smakowicie wygląda :)
rosik93 07.06.2010 08:44
Smacznie wygląda
TyTaN 06.06.2010 21:54
na śniadanko :)
Katarzyna/kate1980 04.06.2010 21:10
super zdjęcia aż chce się samemu takie coś przyszykować
Iwusia 04.06.2010 17:20
jak nie mam pomysłu co jeść to zawszę sobie robię podobne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak