Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z kapusty czerwonej basztowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar drobiowo-wołowy 1,5 litra
kapusta czerwona 50 dkg
ogórki konserwowe 2
cebula
margaryna
mąka 2 łyżki
kapary łyżka
sól
pieprz
czosnek
cukier
przyprawa do zup
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z kapusty czerwonej basztowy

Kapustę poszatkować. Zalać wywarem, ugotować. Ogórki pokroić w półplasterki . Cebulę drobno pokroić, usmażyć, wymieszać z mąką. Dodać do kapusty razem z ogórkiem i kaparami. Chwilę pogotować i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 13.01.2012 00:07
super
Anna138 08.05.2011 22:55
pycha
Mirka-Ludomila 04.05.2011 21:05
nigdy takiej nie jadłam, ale bardzo ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak