Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cytrynowa po francusku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żółtko jajek 2 szt
natka pietruszki w/g uznania
sok z cytryny 2 łyżeczki
sól do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
Wywar: 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cytrynowa po francusku

Do każdej bulionówki wlać po jednym żółtku,wsypać łyżkę natki pietruszki i dodać kilka kropel soku z cytryny,posolić i polać gorącym wywarem,posypać gałką musztardową i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena1110 11.06.2011 07:28
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak