Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka Pucka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 500 g
ogórek kiszony 2 szt.
cebula
natka pietruszki
cukier
sól
sok z cytryny
oliwa
jabłka 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka Pucka

Buraki obrać i sparzyć wrzątkiem, zetrzeć na tarce z duzymi otworami. Skropić sokiem z cytryny. Jabłka i ogórki obrać i zetrzeć na tarce z duzymi oczkami. Cebule posiekać w kostkę. Wszystkie składniki dobrze wymieszac z oliwa i zieleniną. Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 14.02.2011 19:45
Fajna surówka:)
ewa19a 30.01.2011 23:52
pyszna!
Krystyna32 27.01.2011 20:18
super przepis !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak