Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik czereśniowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czereśnie 40 dkg
cukier 15 dkg
sok z cytryny 1/2 szt
skórka cytrynowa 1/2 szt
wino 1/8 l
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik czereśniowy

Czereśnie opłukać ,usunąć z nich pestki ,a następnie gotować z cukrem,sokiem z cytryny,odrobiną skórki z cytryny i wodą,aż zmiękną,rozpuścić żelatynę w zimnej wodzie,wyjąć kilka czereśni ,a pozostałe przetrzeć przez sito ,dodać wino,żelatynę i rozlać do salaterek,ozdobić całymi czereśniami i wstawić do lodówki ,podawać na zimno.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak