Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle praskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 250 dkg
żółtko jajek 2 jajka
sól do smaku
mleko 1/8 l
kajzerka 1 szt
masło 3 łyżki
natka pietruszki w/g uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle praskie

Mleko wymieszać z żółkami,dodać sól,powoli dodawać mąkę,ciągle mieszając,kajzerkę z wierzchu zetrzeć na tarce,pokroić w kostkę,podsmażyć na maśle,po czym wymieszać z ciastem,uformować podłużną kluskę,włożyć do wrzącej wody i gotować 30 min,wyjąć,pociąć na rowne plastry,podawać z sosem do dań mięsnych,udekorować natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 11.01.2012 11:36
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak