Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba pieczona w pergaminie w popiele

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól do smaku
sok z cytryny do smaku
ryba 2 (morska)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba pieczona w pergaminie w popiele

Oczyszczoną i osoloną rybę zawijamy w pergamin, a następnie w kilka warstw papieru gazetowego, Wierzchnią warstwę dokładnie moczymy. Zagrzebujemy rybę w gorącym popiele, pieczemy od 20 do 40 minut w zależności jak gorący jest popiół, a następnie obracamy na druga stronę i pieczemy tyle samo co pierwsza stronę. Upieczona rybę można skropić sokiem z cytryny lub posmarować masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 19.04.2011 19:05
smakowite pyszności...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak