Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola szparagowa po włosku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola szparagowa 80 dkg
wędzony boczek 10 dkg
sól do smaku
przyprawa kucharek do smaku
ser gouda 30 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola szparagowa po włosku

Fasolę ugotować w wodzie z dodatkiem sol, gdy będzie miękka dokładnie odsączyć z wody. Na patelni zrumienić pokrojony w paski boczek, następnie przełożyć go do naczynia żaroodpornego, wymieszać z fasolą i połową startego sera, drugą połowę sera wykorzystać do posypania potrawy z wierzchu. Wstawić wszystko do mocno nagrzanego piekarnika ( 200 stopni) i zapiec, aż ser się zrumieni. Podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

klaklak 29.03.2012 15:59
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak