Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak na sposób węgierski

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 szt.
papryka czerwona 2 szt
oliwa 3 łyżki
czosnek 2-3 ząbki
zielenina 1 łyżka
sól do smaku
masło 4 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak na sposób węgierski

Udka z kurczaków umyć, wyluzować grube kości, mięso lekko zbić, natrzeć czosnkiem, natrzeć solą, pieprzem i ostra papryką. Włożyć na mocno rozgrzany na patelni olej, obsmażyć na silnym ogniu, następnie dodać świeżą, oczyszczona z pestek paprykę pokrojoną w krążki i dusić pod przykryciem około 20 minut. Jeśli będzie trzeba można podlać udka odrobina wrzątku. Podawać posypane obficie posiekana zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak