Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki w kokosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 szt
cukier 0/5 szkl
żółtko jajek 1 szt
kakao 3 łyżki
cukier waniliowy 1 szt
alkohol 1 łyżeczka
herbatniki 2 op
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki w kokosie

Herbatniki połamać na drobne kawałki. Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodać żółtko, herbatniki i kakao. Ucierać. W trakcie ucierania wlewać alkohol. Z przygotowanej masy formować małe kulki, po czym obtaczać je w wiórkach kokosowych.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak