Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja faszerowane pieczarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 4 szt
pieczarki 6 szt
cebula 1 szt
olej 1 łyżka
majonez 4 łyżeki
sól - szczypta
pieprz - szczypta
Papryka słodka mielona Prymat - szczypta
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja faszerowane pieczarkami

1. Jaja ugotować na twardo, obrać i ostudzić.
2. Pieczarki z drobno posiekaną cebulą usmażyć na oleju.
3. Ostudzone jaja przekroić na pół, wyjąć żółtka i połączyć je z pieczarkami. Dodać posiekaną natkę pietruszki.
4. Napełniać jaja farszem i posypać je delikatnie papryką w proszku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 14.07.2011 08:05
lubię taką :D
gosia47-47 29.05.2011 08:45
ale dobre
niciapn 29.01.2011 00:20
musi być dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak