Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle z kartofli surowych

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kartofle surowe 12 szt
kartofle gotowane 6 szt
jajko 3 szt
cebula 2 szt
mąka 1,5 łyżki
sól do smaku
grzanki

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle z kartofli surowych

Kartofle surowe obrać,utrzeć ,dać na sito ,aby ściekły ,część osadu użyć do knedli gotowane kartofle przetrzeć przez sito i zmieszać razem ,dodać obraną i utartą cebulę i jajka,wyrobić gałki ,wkładająć do każdej po grzance ,ab był bardziej pulchne,obtoczyć w mące i rzucić na wrzącą wodę i gotować przez 10 min,podawać polane zarumienionym
masłem z cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak