Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołabki bez mięsa

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 szt
cebula biała 2 szt
marchew 3 szt
pieczarki 1/2 kg
sól do smaku
pieprz
ryż 4 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: gołabki bez mięsa

cebule pieczarki i marchewke kroimy wrzucamy na patelnie i dusimy w między czasie gorujemy ryż i przygotowujemy liście kapusty kazdy liść odrywamy myjemy i ścinamy grubszą część farsz doprawiamy solą i pieprzem i łaczymy z ryżem
na liście kapusty kładziemy farsz i zwijamy nasze gołabki oczywiście najlepiejn obwiązac je nitka gołabki lekko obsmażamy z każdej strony i dusimy pod przykryciem az liście kapusty beda miekkie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 19.08.2011 08:55
bardzo fajny pomysł
Jolanta40 19.08.2011 08:55
bardzo fajny pomysł
Sylwia56
Sylwia56 28.07.2011 20:32
Fajne
Anita21 20.06.2011 21:05
i bardzo smakowity :)
Mysiunia 14.06.2011 12:45
Świetny pomysł na gołąbki! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak