Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA CYTRYNOWA

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 2 szt
ryż 300 g
cytryna 2 szt
śmietana 30% 1 l
jajko 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA CYTRYNOWA

Skrzydełka z kurczaka umyć i ugotować na nich wywar,a następnie przecedzić.Ryż ugotować na sypko.Przestudzić i zmiksować go z małą ilością śmietany.Z cytryn wycisnąć sok i dodać do zupy.Połączyć zupę z papką ryżową i podgrzać.Jajka ubić i delikatnie wlać do zupy.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 20.09.2011 09:42
fajne
aacaac 26.05.2011 08:47
super
Natalia/tubisiek 07.05.2011 14:12
dla mnie nowość :)
Ania67 29.01.2011 10:15
Ciekawy przepis
suzana 27.01.2011 12:35
gdzieś już taką widziałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak