Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigosik po chińsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej 1 łyżka
curry
sos sojowy
sól
pomidor 1
cebula 1
pieczarki 10 dag
boczek wędzony 10 dag
kapusta biała 30 dag
pieprz
imbir
chili

Przepis i sposób przygotowania na: bigosik po chińsku

Kawałki kapusty ugotować w wodzie z solą, a następnie odsączyć na sitku. Pieczarki opłukać, po¬kroić w plasterki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Boczek wędzony pokroić w plasterki. Rozgrzać olej w rondlu, podsmażyć w nim boczek. Dodać cebulę, pieczarki, smażyć ok. 3 minut, a następnie dodać kapustę. Sparzony, obrany pomidor pokroić w kostkę i dodać do kapusty. Przyprawić do smaku. Mieszając, dusić ok. 2 minut. Podawać z chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 01.06.2012 14:49
pyszny musi być
Katarzyna156 03.10.2011 09:43
fajne
aacaac 19.07.2011 08:37
super
adam1f 04.07.2011 00:14
niezłe
novita26 01.02.2011 08:11
fajny przepis
novita26 29.01.2011 08:02
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak