Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń z maku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1/4 l
jajko 6 szt
mleko 1/4 l
cukier 6 łyżek
migdały mielone 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń z maku

Mak sparzyć i odstawić na kilka godz,a gdy napęcznieje ,zalać mlekiem i postawić na kuchni na wolnym ogniu na półtora godziny ,po tym czasie odcedzić i przemleć przez maszynkę, żółtka utrzeć z cukrem i dodawać w trakcie ucierania mak,migdały ,a na koniec dodać ubitą pianę z białek,dokładnie wymieszać i dodać do foremki i zagotować,podawać można z owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 15.02.2011 12:44
niezły odlot :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak