Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z czerwonej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 szt
śliwki suszone 15 szt.
brzoskwinia 10 szt.
rodzynki 200 g
orzechy włoskie 20 szt.
cytryna do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smaku
ocet winny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z czerwonej kapusty

Przygotować roztwór octowy w proporcjach 1|4 octu nwinnego na 3|4 wody w oddzielnych naczyniach namoczyć śliwki,rodzynki,oraz pokrojone brzoskwinie.W tym czasie poszatkować kapustę,usuwając głąb i zewnętrzne liście,posolić i skropić cytryną,wymieszać.Odsączyć rodzynki,śliwki i brzoskwinie,dodać do kapusty.Orzechy pokroić wymieszać z resztą składników,doprawić olejem,solą i pieprzem,udekorować połówkami orzechów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 27.01.2011 16:11
uwielbiam takie sałatki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak