Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa dyniowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 500 gram
cebula 1/2 szt
rosół drobiowy 500 ml
pomarańcza duża 1 szt
czosnek 1-2 ząbki
natka pietruszki 2-3 łyżki
kartofle 4 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa dyniowa

Dynię gotujemy w rosole z ziemniakami i czosnkiem oraz cebulą. Pod koniec gotowania doprawiamy solą i pieprzem,odlewamy pełną chochlę płynu, miksujemy na gładko. W razie potrzeby uzupełniamy odlanym płynem. Dodajemy posiekaną skórkę pomarańczową i porządnie mieszamy. Podajemy w bulionówkach posypaną posiekaną natką i łyżką śmietany z wetkniętą w nią cząstką pomarańczy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak