Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z jabłkami na zimno

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka kilka
margaryna 1 kostka
żółtka jaj 2 szt.
cukier puder 1 szkl.
olejek pomarańczowy do smaku
galaretka 1 szt.
herbatniki 2 paczki
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z jabłkami na zimno

Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami. dodać potarte jabłka, olejek i żelatynę (rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody). Wymieszać, wyłożyć na herbatniki do tortownicy. Zalać stygnącą galaretką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 08.10.2011 12:51
bardzo apetyczny przepisik
Ela20 17.09.2011 11:45
aż ślinka cieknie :)
Monika193
Monika193 21.07.2011 22:08
pyszne ciacho
stokrotka 04.05.2011 16:10
fajny przepis
Angelika10 03.04.2011 00:27
Ciekawy
Allice 11.11.2010 12:14
pyszne!
Ela20 18.09.2010 07:52
ciekawy przepis :)
danusia19671 14.09.2010 20:53
Fajny przepis
kasiurek 10.09.2010 10:46
pycha
elwal
elwal 03.08.2010 16:37
robię podobny deser z jabłek oraz bananów :)
Kate131 02.06.2010 08:20
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak