Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane buraki

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 4 szt
cebula 1 szt
mięso mielone 200 gram
śmietana 200 ml
olej
sól
pieprz
ryż 4 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane buraki

Buraki umyć, ugotować, obrać i zciąć wierzchy. Delikatnie wydrążyć miąższ ze środka i posiekać go drobno. Cebule obrać i drobno posiekać. Przesmażyć na łyżce oleju razem z mięsem. Połączyć to z ryżem, posiekanymi burakami i połową śmietany. Doprawic solą i pieprzem do smaku. Wydrążone buraki napełnić farszem, polać resztą śmietany i ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Zapiekać w mocno rozgrzanym piekarniku do 180\'C 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 27.01.2011 12:18
dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak