Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane ogórki z kiełkami rzeżuchy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marynowane tarte buraczki 250 gram
jabłko 1 szt
chrzan 1 łyzka
śmietana 1/3 szkl
oliwa do skropienia
cukier do smaku
rzeżucha do dekoracji
sól do smaku
pieprz do smaku
ogórki 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane ogórki z kiełkami rzeżuchy

Buraczki wyjąć ze słoika i odsączyć. Rozdrobnić je i wsypać do miski. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać do buraczków razem z chrzanem, śmietaną, cukrem, solą i pieprzem. Dobrze wymieszaj. Ogórki umyć i obrać ze skórki. Pokroić na kawałki o długości 10 cm. Każdy kawałek wydrążyć do 3/4 wysokości. Powstałe w ten sposób wgłębienia posolić i skropić oliwą. Wydrążone ogórki napełnić sałatką z buraczków i wstawić na ok 15 min do lodówki. Wyjąć, przełożyć na półmisek i udekorować rzeżuchą.
Podawać jako przystawkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 23.09.2011 13:50
ciekawe
bami 12.09.2011 00:34
Interesujący pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak