Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwiczki w naleśnikach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 3
tymianek 1 łyżka
olej
sól
musztarda 3 łyżki
mleko 1 szklanka
mąka 1 szklanka
jajko 2

Przepis i sposób przygotowania na: polędwiczki w naleśnikach

Umyte mięso pokroić na kawałki. oprószyć solą oraz tymiankiem i odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce. Następnie mięso obsmażyć na oleju, przełożyć do rondla, podlać 3 łyżkami wody i dusić pod przykryciem 20 minut.
Mleko zmiksować z mąką, jajkami, szklanką wody oraz szczyptą soli. Z ciasta usmażyć cienkie naleśniczki. Każdy naleśnik posmarować musztardą, ułożyć kawałki mięsa i zawinąć. Obsmażyć z każdej strony na 3 łyżkach oleju. Podawać z warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolita 27.03.2012 19:16
mniam
jolita 27.03.2012 19:16
mniam
Neetka90 17.01.2012 17:40
extra
Neetka90 17.01.2012 17:40
extra
Wojt@s
Wojt@s 05.12.2011 08:42
extra
adam1f 30.06.2011 00:21
dobre
Olaa 07.02.2011 17:23
bomba:)
novita26 01.02.2011 08:13
palce lizać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak