Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi leniwe z Bryndzą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser biały 20 dag
bryndza 30 dag
mąka 20 dag
jaja 4 szt
marchew 1 szt
cebula 1 szt
masło
Bułka tarta klasyczna Prymat
natka pietruszki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi leniwe z Bryndzą

Żółtka oddzielić od białek. Bryndzę zmiksować z twarożkiem i żółtkami. Cebulę i marchew zetrzeć na tarce, dodać do masy razem z pianą z białek oraz mąką. Całość wymieszać, przełożyć na stolnicę i uformować wałki o średnicy 3 cm, skroić ukośnie na szerkość 2 cm każdy z kawałków. Pierogi gotować w osolonej wodzie przez 3 minuty, aż wypłyną. Podawać na talerzu polane stopionym masłem z bułką tartą i posypane posiekaną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 15.04.2011 11:15
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak