Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uszka z kapustą i serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

starty ser 2 łyżki
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
jajko 1 szt
sól do smaku
Ciasto:
mąka 1/2 kg
jajko 2 szt
woda w/g uznania
kapusta 1 poszatkowana

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka z kapustą i serem

Kapustę ugotować,wycisnąć,przekręcić przez maszynkę,cebulę pokroić i zasmażyć wymieszać z serem i jajkiem ,doprawić do smaku,przygotować ciasto;dodając mąkę jajko i wodę,rozwałkować i pokroić na kwadraty,do których nałożyć nadzienie i zlepić,jak pierogi,zaginająć końce trójkątu,wrzucić na wrzącą wodę,uszka podawać do zupy pomidorowej lub barszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak