Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone jabłka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 2
śmietana 1 łyżka
rodzynki 1 łyżka
miód 1 łyżka
cynamon
wanilia

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone jabłka

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki i dusić w niewielkiej ilości wody. Gdy się zeszklą dodać śmietanę, rodzynki, miód oraz przyprawy i jeszcze chwilę potrzymać na małym ogniu. Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia71 14.09.2011 23:35
ciekawe
iwona332 14.08.2011 12:19
super
Magdalena80 24.07.2011 23:27
zapowiada się pysznie
Magda60 19.02.2011 22:12
pyszne
bursztynek 19.02.2011 21:56
robię bez rodzynek - pycha
maciek7 14.02.2011 18:21
super , pycha danie
Ania67 11.02.2011 23:00
pycha
MAŁGORZATA79 04.02.2011 15:16
super deser
ziutula
ziutula 27.01.2011 08:33
takie deserki to samo zdrówko...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak