Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SKRZYDŁA INDYCZE Z SOSEM

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka indycze 3 sztuki
czosnek 1 ząbek
sos sojowy 7 łyżek
miód 2 łyżki
olej
żurawina 15 dag.
chrzan tarty 2 łyżki
sok z cytryny
musztarda 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
sól do smaku
dżem porzeczkowy 15 dag.
wino białe wytrawne 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: SKRZYDŁA INDYCZE Z SOSEM

Mięso usmażyć na patelni. Sos sojowy wymieszać z miodem, winem, przeciśniętym przez wyciskarkę czosnkiem oraz z 1/5 szkl. wody. Marynatę wylać na patelnię, na której smażyło się mięso, doprowadzić do wrzenia, dodać udka, dusić wszystko ok. 1h. Żurawinę zmiksować z dżemem, dodać sok wyciśnięty z cytryny, chrzan, musztardę, doprawić solą, pieprzem i papryką. Sos serwować oddzielnie do uduszonego na miękko mięsa. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 05.04.2011 17:01
ciekawy pomysł
MAR3STA 28.01.2011 17:44
tak urozmaicone smakowo skrzydełka na pewno są przepyszne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak