Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Selery po cygańsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

selery ugotowane 35 dkg
śliwki suszone 12 szt
jabłka 3 szt
papryka konserwowa 2 szt
olej 3 łyżki
sok cytrynowy do smaku
orzechy włoskie 5 szt
cukier do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Selery po cygańsku

Selery i obrane jabłka pokrajać w kostkę,śliwki namoczyć,wyjąć pestki,pokroić w paski i dodać do selerów,paprykę pokroić w cienkie paski,połączyć składniki,wymieszać z olejem i sokiem cytrynowym,doprawić do smaku solą i cukrem,posypać po wierzchu rozdrobnionymi orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 08.04.2011 18:49
co za pytanie ;ja daje takie proporcje ,Ty jak uważasz mozesz dać więcej ,ja nie oodpowiadam za Twoje proporcje
owca441 08.04.2011 18:40
35 dkg selery to nie jest dużo, nie powinno być więcej, bardzo mnie zaciekawił ten przepis i przez to są moje pytania
owca441 08.04.2011 18:38
to jest taka surówka?
Gosia32
Gosia32 23.03.2011 10:43
ciekawe;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak