Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta czerwona z winem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 60 dkg
boczek wędzony 15 dkg
jabłka 3 szt
mąka 4 mąki
sól do smaku
cukier do smaku
wino 1/2 szkl
Goździki całe Prymat 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta czerwona z winem

Kapustę drobno poszatkować,zalać małą ilością wody i ugotować do miękkości następnie miękką kapustę zakwasić kwasem cytrynowym,dodać state na tarce jabłka,boczek pokroić w drobną w kostkę,podsmażyć,a następnie dodać mąkę i zasmażkę,podprawić kapustę,wlać wino,dodać przyprawy do smaku,zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak