Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwiczki wieprzowe duszone

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa
śmietana 1 szt
pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
cebula 1 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: polędwiczki wieprzowe duszone

Pokrojoną polędwicę (tak jak na kotlety) solimy i odstawiamy do lodówki na ok. 1 godz. Przekładamy do garnka i dusimy razem z ziołami, pieprzem, cebulą do miękkości. Śmietanę wlewamy na koniec i jeszcze dusimy razem ok. 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bursztynek 07.10.2011 23:00
uwielbiam polędwiczki, a w takiej wersji jeszcze nie jadłam
ziutula
ziutula 27.01.2011 00:32
lubię takie mięsko....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak