Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Crostini z pastą wątróbkowo-pistacjową

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka 20 dag
sól
pieprz
bagietka 1 szt
pistacje 1 szkl
natka pietruszki 1 pęczek
persymona 1 szt
oliwa 3 łyżki
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Crostini z pastą wątróbkowo-pistacjową

Wątróbkę usmażyć na oleju z cebulką. Doprawić solą i pieprzem.
Pistacje obrać z łusek i posiekać.
Wątróbkę zmiksować z pistacjami.
Bagietkę pokroić w ukośne kromki, skropić oliwą z oliwek i podrumienić je w piekarniku.
Kromki bagietki smarować pastą wątróbkową i udekorować kawałkiem persymony i listkiem pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak