Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z cukinii

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 60 dkg
jajko 4 szt
mąka 15 dkg
sól do smaku
przyprawa do potraw Kucharek w/g uznania
olej do smażenia w/g uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z cukinii

Obraną cukinię zetrzeć na tarce o drobnych oczkach,odcedzić część soku,do startej masy dodać jajka,mąkę,sól,przyprawy i dokładnie wymieszać,kłaść racuszki łyżką na rozgrzany tłuszcz i smażyć na rumiano,podawać na gorąco same lub z dodatkiem sałatki pomidorowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak