Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa egzotyczna z imbirem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 1 szt.
włoszczyzna 1 pęczek
brokuł 1 szt.
mleko kokosowe 1 puszka
imbir 1 kawałek
cytryny 2 szt.
papryczka chilli 2 szt.
sól

Przepis i sposób przygotowania na: zupa egzotyczna z imbirem

Ugotuj rosół z ok. 1,5 litra wody, kurczaka i włoszczyzny. W połowie gotowania wrzuć do zupy obrany, pokrojony na kawałki imbir i całe papryczki chili. Brokuł podziel na różyczki, a cytryny sparz. Z jednej wyciśnij sok, drugą pokrój w plasterki. Wyjmij mięso z rosołu, pokrój je na kawałki i wrzuć z powrotem do zupy. Wlej mleko kokosowe i gotuj jeszcze przez ok. 10 minut. Pod koniec dodaj różyczki brokułu oraz sok. Posól do smaku. Zupę serwuj gorącą udekorowaną plasterkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka172 27.01.2011 19:55
Imbir jest bardzo zdrowy, polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak