Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa ziemniaczana z chrzanem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 700 ml
boczek wędzony 150 gram
ziemniaki 9 szt.
pory 3 szt.
śmietana 18-procentowa 1 szklanka
olej 2 łyżki
chrzan 1 łyżka
ząbek czosnku 1 szt.
natka pietruszki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: zupa ziemniaczana z chrzanem

Ziemniaki obierz, pokrój na dość duże kawałki. Oczyszczone pory pokrój w plastry, czosnek posiekaj. W dużym garnku rozgrzej olej, wrzuć ziemniaki. Kiedy się podsmażą, dodaj boczek i czosnek, a następnie pory. Warzywa i boczek zalej bulionem. Gotuj razem ok. 20 minut, aż ziemniaki staną się miękkie. Śmietanę wymieszaj z chrzanem i dodaj do zupy. Zupę dopraw solą i pieprzem, podawaj posypaną posiekaną natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 13.10.2011 19:35
z chrzanem świetna
bernadetta2 08.03.2011 09:40
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak