Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pory duszone z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory 3 szt
boczek wędzony 10 dkg
śmietana 1/2 szkl
sól do smaku
zielenina do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pory duszone z boczkiem

Pory oczyścić ,wypłukać,pokroić w cienkie pierścienie,boczek pokroić w cienkie słupki,stopić bez rumienienia,dodać pokrojone pory,krótko podsmażyć ,a następnie podlać kilkoma łyżkami wody i dusić pod przykryciem,aż woda wyparuje,następnie zalać
pory śmietaną,zagotować i podawać,można podawać z pieczywem lub z kaszą jęczmienną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 28.02.2011 11:42
wspaniały przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak