Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 1 kg
grzyby suszone 4 szt.
cebule 2 szt.
pieprz do smaku
sól do smaku
Kwas cytrynowy Prymat do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony

Umyte i uprzednio namoczone grzyby ugotować w wodzie w której się moczyły. Obrane buraki zatrzeć na tarce, zalać zimną wodą, dodać pokrojoną w ćwiartki cebulę oraz przyprawy i zagotować. Odstawić wywar do wystygnięcia, potem przecedzić przez sito i połączyć z wywarem z grzybów. Wszystko podgrzać i po odstawieniu z ognia doprawić do smaku solą i kwaskiem cytrynowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakowita 06.06.2011 22:33
Uwielbiam czerwony barszczyk
MAR3STA 07.04.2011 23:17
pycha barszczyk;)
ajres 27.03.2011 23:23
pyszny
Jaheira11 10.03.2011 23:07
jak zawsze dobre
Magda60 22.02.2011 12:39
swietny barszczyk mi wyszedl z tego przepisu
Magdalena1110 15.02.2011 09:10
uwielbiam barszczyk
adam1f 02.02.2011 00:21
wyśmienity

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak