Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

suflet z jablek

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1 kg
cukier puder 25 dag
białko 5 szt
cukier waniliowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: suflet z jablek

obieramy jablka, kroimy w czastki, rozgptowujemy, smazymy na marmolade z 15 dag cukru
ubijamy piane na koncu wsyujac cukier
przecier i piane lekko mieszamy
wkladamy do zaroodpornego naczynia
posypujemy cukrem waniliowym
zapiekamy w piecu az sie zaruzmieni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 11.01.2013 00:33
pyszne
dorotka0000025 26.12.2012 12:33
polecam przepis do wyprobowania
gacopierz23 11.09.2012 14:04
świetny
krystyna24 24.11.2011 14:10
pycha
Magdalena1110 07.10.2011 08:34
pycha
traktorek 14.05.2011 16:03
nie jadłam jeszcze sufletu a brzmi zachęcająco

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak